lauantai 1. helmikuuta 2014

Ihanat mokkapalat


Mokkapalat ovat yksi arkileipomisen kestosuosikkeja. Osa kutsuu niitä mokkaruuduiksi, osa suklaapaloiksi. Osaan tulee kahvia ja osaan ei. Itselleni tärkeintä on, etteivät mokkapalat ole kuivia vaan meheviä ja kosteita. Kuorrutetta on ehdottomasti oltava myös paksu kerros. Olen kokeillut monia reseptejä, mutta vasta tästä on muodostunut monen muutoksen jälkeen toimiva. Piimän tilalle olen kokeillut myös maitoa tai jugurttia, mutta piimä on toiminut näistä mielestäni parhaiten. Päälle voi laittaa, mitä kaapista löytyykään kuten esimerkiksi mantelirouhetta, pähkinöitä tai vaikka kookoshiutaleita.




Tarvitset:

Pohja:
2 kananmunaa
5 dl sokeria
2 dl piimää
1 dl vettä
0,5 dl kylmää kahvia (ei pakollinen)
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl kaakaojauhetta

Kuorrute:
100 g voita
4 rkl maitoa
2 rkl kaakaota
3-4 dl tomusokeria

Koristeluun:
mantelirouhetta /
pähkinöitä/
kookoshiutaleita /
nompparelleja

Tee näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään lisää taikinaan.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi, piimä ja vesi.
4. Sekoita tasaiseksi, mutta ei liikaa.
5. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
6. Paista 225 asteessa noin viisitoista minuuttia.

7. Valmista kuorrute.
8. Sulata voi ja sekoita siihen maito ja kaakao.
9. Lisää kuorrutteeseen tomusokeria niin pitkään, että  kuorrutteesta tulee sopivan paksua.
10. Kaada uunista tulleen hieman jäähtyneen pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
11. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti