sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Carrot Cupcakes




Lapsena meillä tehtiin aina porkkanapiirakkaa, kun kavereita tuli yökylään. Muistan, miten seurasin tarkasti äidin vieressä kuorrutteen valmistamista ja jokainen kerta piti tietysti saada kaapia kattila jokaista millimetriä myöten. Oli se niin hyvää. Piirakkaa syötiin aina sokerihumalaan saakka ja nauraa käkätettiin kavereiden kanssa. Tähän herkkuun liittyy siis paljon hyviä muistoja. Nyt ensimmäistä kestaa tein kuitenkin piirakan sijaan kuppikakkuja. Hieman vaihtelua. :)


Tarvitset:
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
4 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
2 tl kanelia

Tee näin:
1. Vaahdota sokeri ja munat.
2. Lisää öljy.
3. Lisää kuivat aineet.
4. Lisää porkkanaraaste.
5. Paista n. 200 asteessa.

6. Valmista kuorrute.
7. Sekoita sula voi sekä tuorejuusto.
8. Lisää tomusokeria niin paljon kunnes kuorrute on pursutettavaa.
9. Lisää kaneli.
10. Kuorruta vasta, kun kuppikakut ovat jäähtyneet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti