Meidän perheessä on käynnistymässä pakastimen sulatusoperaatio muuton vuoksi, joten yritän epätoivoisesti keksiä tapoja hyödyntää marjavarastoamme ennen tätä. Avattu karpalopussi piti käyttää loppuun ja sille paras kaveri on tottakai kinuski. Olen tehnyt aikaisemmin jäätelön kanssa tarjottavaa päärynäkinuskipaistosta, mutta nyt lisäsin siihen vielä karpaloita. Sopi hyvin. Päärynöiden tilalle voi laittaa myös esimerkiksi omenalohkoja. Toimii myös ilman karpaloita, mutta oli hyvää myös näiden kanssa!
Noin 4:lle
Tarvitset:
2 dl vispikermaa
1,5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
4 päärynää
vaniljajäätelöä ja marjoja
1. Kuumenna kerma paistinpannulla.
2. Lisää fariinisokeri.
3. Keitä niin pitkään sekoittaen kunnes kastike muuttuu kinuskimaiseksi.
4. Sekoita kaneli ja lisää päärynäviipaleet.
5. Keitä hetki, että päärynät pehmenevät.
6. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti