torstai 1. toukokuuta 2014

Maailman parhaat munkit!




Meidän perheessä on herkuteltu munkeilla tänä vappuna jo kahteen otteeseen. Pikkuneidin kanssa teimme ensimmäistä kertaa myös kotitekoista simaa, joka (ihme kyllä) onnistui mainiosti. Jos joku tarvitsee hyvää munkkiohjetta, tässä löytyy. Itse sain taikinasta 23 munkkia, mutta munkit olivat aika reilun kokoisia. Jos pitää pienemmistä munkeista, taikinasta saa varmasti suuremman määrän.

Meidän poppoo toivottaa kaikille ihanaa vappua!


Tarvitset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
100 g margariinia
1 dl sokeria
11 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
öljyä (n. 8 dl)

Pinnalle:
sokeria


Teen näin:
1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. 
2. Lisää suola ja margariini.
3. Lisää lopuksi kuiva-aineet.

Vinkki: Laita kohoamaan mikroon vedottomaan tilaan. Anna turvota noin 45 minuuttia.

4. Jaa taikina kuten pullataikina eli leikkaamalla pitkoista saman kokoisia  palasia. Pyörittele pellille.
5. Anna kohota.
6. Kuumenna öljy kattilassa.

7. Pistä munkkiin reikä sormella ja venytä siihen suuri aukko. 
(Muista, että munkki turpoaa paistaessa, joten reikä saa olla reilun kokoinen.)
8. Upota munkki öljyyn. Anna paistua ruskehtavaksi ja käännä.
9. Nosta ruskea kypsä munkki lautaselle talouspaperin päälle. Näin ylimääräinen öljy valuu pois.
10. Pyörittele sokerissa lautasella.
11. Herkuttele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti