tiistai 6. toukokuuta 2014

Limerahkajuustokakku





Juustokakut ovat taivaallisen hyviä ja niitä voisi tehdä vaikka kuinka usein. Kakkuihin kuitenkin tulee usein useampi purkki tuorejuustoa sekä kermaa ja niiden kokonaishinta helposti nousee lähemmäksi kymmentä euroa. Minusta se on aika paljon varsinkin tällaiseksi niin sanotuksi arkikakakuksi. Ajattelin tästä syystä tehdä kakun tällä kertaa hieman edullisemmin ja kevensin myös reseptiä sen mukaan. Laitoin täytteeseen ainoastaan yhden tuorejuuston, alennuksessa olleen sirtuunarahkan ja yhden vispikerman. Kaikissa yritin löytää lähikaupasta edullisimman version, tottakai. Lopputulos oli kivan kevyt ja aivan yhtä hyvä. Seuraavalla kerralla rahkan voisi korvata maustamattomalla ja lisätä hieman enemmän sokeria ja lime/sitruunamehua.


Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 dl maustettua rahkaa (sitruuna)
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
limemehua
sitruunamehua
5 liivatelehteä

Tee näin:
1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit.
2. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa.
3. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Vinkki! Voit öljytä vuoan reunat ja kakku irtoaa helpommin.

4. Painele keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin.

5. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

6. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
7. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
8. Vispaa kermavaahto ja lisää valkuaiset.
9. Lisää sokerivaahto.
10. Lisää rahka ja limemehu.

11. Kuumenna liotetut liivatteet tilkassa vettä ja sitruunamehua kunnes neste on juoksevaa. 
Vinkki: Voit testata tämän haarukalla. Neste on yhtä juoksevaa kuin vesi.

12. Kaada liivate ohuena nauhana seokseen.
13. Kippaa seos vuokaan. Laita jähmettymään jääkaappiin.
14. Koristele vasta, kun kakku on jähmettynyt.





Nappasin vielä varmuuden vuoksi kuvan tarvikkeista kännykällä. Kuvasta kylläkin jäi itse lime ja margariini puuttumaan, mutta kuvitelkaamme ne mukaan kuvaan. :D










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti