perjantai 25. lokakuuta 2013

Bruschetta-leivät



Pidän kaikenlaisten juhlien sekä illanistujaisten järjestämisestä. Vaikka valmistelut kuitenkin aloittaisi kuinka aikaisin tahansa, tulee tarjottavien valmistamisessa aina pieni kiire. Siinä vaiheessa, kun vieraat ovat oven takana, ovat ruoat valmiina, mutta emäntä vielä tukka pystyssä tötteröö. Tästä syystä olen yrittänyt opetella panostamaan yksinkertaisiin herkkuihin, jotka on kenties mahdollista valmistaa jo hyvissä ajoin. Pidän itse illanistujaisissa pienistä sormin syötävistä herkuista, joita voi napostella pitkin iltaa. Näissä varma valinta on italialaiset bruschetat. Sopivan täyttäviä ja suolaisia herkkuja, jotka tosi helppoja valmistaa. Varma valinta esimerkiksi tyttöjen iltaan!


Tarvitset:

kolme tomaattia
avokado
basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä



Tee näin:
1. Viipaloi patonki hieman viistosti.
2. Murskaa valkosipulit ja sekoita öljyyn.
3. Voitele patonkiviipaleet valosipuliöljyllä.
4. Laita uuniin noin 200 asteeseen ja paista kullanruskeaksi.
5. Viipaloi tomaatit, avokado ja basilika. Sekoita keskenään.
6. Lisää sormisuolaa sekä mustapippuria. Voit heittää joukkoon myös jäljelle jääneen valkosipuliöljyn.
7. Levitä jäähtyneiden patonkiviipaleiden päälle tomaattiavokadoseos.
8. Herkuttele!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti