En ole mitenkään suuri fani perinteisille hillotäytteisille kakuille, mutta suklaata rakastan yli kaiken. Halusin tästä syystä kehitellä suklaakakun, mikä ei olisi liian makea eikä myöskään kuiva. Lopputuloksena syntyi tämä täytekakku, joka on säilynyt juhlissa kestosuosikkina jo muutaman vuoden. Salaisuus on kakun moussetäytteessä, mikä tasapainottaa suklaan imelyyttä. Koska pyöräytin kakun kiireessä, ei kakusta ulkomuodoltaan tullut kovin kaunis. Maku oli kuitenkin oikea ja herkullinen. Lupaan tehdä teille tästä vielä kauniiman version!
Täyte:
appelsiinisuklaamousse
3 banaania viipaleina
suklaalevitettä (tähän käy mikä tahansa suklaalevite)
maitoa kostutukseen
Kakkupohja:
3 munaa
3,5 dl sokeria
150 g margariinia
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
Tee näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää margariini ja maito.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan.
4. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki: Tiedät milloin kakku on kypsä, kun painat siihen haarukalla reiän eikä tähän tartu enää taikinaa.
6. Anna jäähtyä.
7. Leikkaa kolmeen osaan.
8. Täytä ja laita vetäytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
9. Kuorruta, koristele ja tarjoile.
Suklaa-appelsiinimousse:
(väliin sekä kourrutteeseen)
250 g suklaata
400 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
0,5 dl kaakaojauhetta
Tee näin:
1. Vatkaa kermavaahto
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Sekoita suklaa ja tuorejuusto.
4. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopulta kaakao. Voit lisätä kunnes väri on tarpeeksi tummaa.
5. Laita jääkaappiin ennen kuorruttamista, koska mousse jäykistyy kylmässä.
Täytä kakku:
1. Kostuta maidolla.
2. Laita ensimmäiseen väliin suklaalevitettä sekä banaaniviipaleita.
3. Toiseen väliin voit lisätä moussea sekä baanania uudelleen.
4. Käytä jäljelle jäänyt mousse kuorrutukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti