maanantai 20. lokakuuta 2014

Ristiäistarjoilut

Viime kuukausina on tapahtunut suuria asioita perheessämme. Kuten jo aikaisemmin kerroinkin on mukaan mahtunut surullisia asioita, mutta myös elämän suurimpia onnen tunteita. Perheeseemme syntyi nimittäin elokuussa pieni poika, jonka ristiäisiä juhlimme viime viikonloppuna iloisissa tunnelmissa. Tässä muutamia kuvia päivän herkuista. 



Kahvipöytä

Suklaatäytekakku
Lohivoileipäkakku
Toscakakku
Karjalanpiirakat
Munavoi
Suklaamakeiset
Keksit
Kahvi tai tee
Mehua



Toiveenani on jo pitkään ollut tehdä tällaiset pienet kengät kakkuun. Ja tiedän. Tähti on väärällä puolella kenkää, mutta tarkoituksella. Näin kengät oli kivemman näköiset kakun päällä. Mieheni muisti tästä kuitenkin kuittailla. :D Kenkien valmistukseen käytin kaulintamassaa. En marsipaania. Tämä on  helpompaa työstää, koska kovettuu nopeammin ja on mielestäni myös paremman makuista. Kaulintamassaa löydät suuremmista ruokakaupoista. Itse ostin tämän Prismasta. Paketti maksaa noin kolme ja puoli euroa paketti, joka riittää kenkäpariin. Jos joku haluaa, voin laittaa ohjeet kenkien tekoon.








Kaikkien juhlien suurin herkku on jostain syystä aina voileipäkakku. Myönnän, pidän siitä eniten myös itse. Joka kerta suunnittelen tekeväni kakkua sen verran enemmän, että varmasti saan säästettyä  itselleni illaksi niin sanotun tekijän palkkion. Tämä valitettavasti ehtii kuitenkin aina loppua kesken. Oma suosikkini voileipäkakuissa on ehdottomasti lohikakku. Tarkkoja mittoja en käytä vaan lisään täytteitä tarvittaan mukaan. Moni pelkää turhaan voileipäkakun tekoa, koska todellisuudessa kakku on todella helppo valmistaa.  Sen työläin puoli on leipien reunojen leikkaus. Kaikki tätä eivät tee vaan jättävät reunat kakkuun. Vaarana tälle on kuitenki se, että ne jäävät kovaksi kakkuun tai kakkua tulee kostutettua liikaa. Leikkaamisesta leivästä menee taas hurjan paljon hukkaan. Itse pelaan aina varman päälle ja leikkaan reunat pois. Nämä ovat tietysti makukysymyksiä ja molempia kannattaa testata. Kakun voit tehdä kelmulla vuorattuun vuokaan tai suoraan kakkupohjalle. Koska kakku oli tällä kerta sen verran suuri, kokosin sen suoraan alustalle.




LOHIVOILEIPÄKAKKU

Ohje noin 25 hengelle

4 pkt paahtoleipää (itse käytän kahta erilaista)
kasvislientä kostutukseen

1. täyte
Savulohta
Lohimajoneesia
ripaus valkopippuria

2. täyte
1 pkt lohituorejuustoa (Viola)
paprikaa pilkottuna
3 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

3. täyte
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
punasipulia pilkottuna
3 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa

Kuorrute:
2 prk ranskankermaa
majoneesia
ripaus suolaa

Koristeluun:
fetajuustoa
paprikaa
viinirypäleitä
herneversoa
ruohosipulia


Tee näin:
1. Leikkaa leipien reunat
2. Valmista täytteet omiin kulhoihin.
3. Keitä kostutukseen tarvitava kasvisliemi.
4. Levitä leivät kiinni toisiinsa kakkualustalle ja kostuta näitä hieman.
5. Levitä yhtä täytettä kerrallaan.
6. Lisää uusi leipäkerros eri leivästä.
7. Lisää uusi täyte ja uusi leipäkerros. Kostuta. Toista tämä kunnes kakku on tarpeeksi korkea.

HUOM! 
Muista, että kosteus valuu niin sanotusti alaspäin. Kakkua ei kannata siis kostuttaa liikaa pohjasta. Kakku kannattaa tehdä vetäytymään edellisenä päivänä. Koristelu vasta tarjoilua ennen. Vuoraa kakku jääkaappiin kelmulla siksi aikaa.

8. Kuorruta ja koristele.
9. Herkuttele!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti