Upeaa sunnuntaita ihanaiset! Onhan jokainen muistanut avata tänään joulukalenterin ensimmäisen luukun? Meillä se avattiin jo hyvissä ajoin ja voi sitä jännityksen tuntua. Seuraavakin luukku olisi ollut niin kiva aukaista, mutta huomiseen on vaan maltettava odottaa. Kuten olen kertonutkin, joulu on minulle vuoden mieluisinta aikaa. Parasta on erityisesti aika ennen joulua, jolloin voi nauttia yhdessä tekemisestä. Päätinkin, että joulukuun kunniaksi julkaisen joulukalenterin tapaisesti jokaisena päivänä uuden postin. Toivotaan, että tässä tontussa riittää energiaa läpi joulukuun. Yritetään ainakin kovasti. Ensimmäin luukun takaa paljastuu mustikkamarenkikääretorttu. Tarkoitettu erityisesti sokerista pitäville tontuille. Tämän reseptin ohella julistan joulukalenterin avatuksi!
Pohja:
5 valkuiaista
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
mustikoita
Koristeluun:
tomusokeria
valkosuklaaraastetta
Tee näin:
1. Erottele valkuaiset ja vatkaa niistä sokerin kanssa marenkivaahtoa.
2. Kun vaahto on tarpeeksi paksua, lisää siihen muut ainekset.
3. Kaada pellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Valmista täyte. Vatkaa ensin vispikerma vaahdoksi.
5. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.
6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää täytteeseen sekoittaen.
7. Kun pohja on jäähtynyt muutaman minuutin, kippaa se sokeroidulle leivinpaperille ylösalaisin. Irrota paistossa ollut leivinpaperi varovasti.
8. Levitä täyte ja mustikat pohjan päälle tasaisesti.
9. Kääri pohja rullalle, koristele ja laita jääkaappiin.
(Kääriminen kannattaa tehdä jäähtymisen jälkeen niin pian kuin mahdollista.)
10. Ota kääretorttu jääkaapista vasta juuri ennen tarjoulua. Kääretorttu on tarjottavaa jo parin tunnin päästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti