tiistai 3. joulukuuta 2013

3. luukku: Christmas fudge




Melkein tuli kiire, mutta onnistuin vielä postaamaan tämän päivän aikana! Tässä kolmas luukku ja joulun paras resepti kotitekoiselle fudgelle. On suussa sulavaa ja ainakin omasta mielestäni parempaa kuin kaupan irtokarkkifudge. Nämä käyvät hyvin vaikka lahjaksi, jos ei ehdi mennä omaan suuhun. ;)

Tarvitset:
4 dl kuohukermaa
4 dl sokeria
75 g voita
5 rkl hunajaa
150 g valkosuklaata
kuivattuja karpaloita

Tee näin:
1. Sekoita ja sulata kuohukerma ja sokeri kattilassa.
2. Lisää voi ja hunaja.
3. Keitä niin kauan kunnes massa muuttuu kinuskimaiseksi. (Kupliminen kuuluu asiaan, muitta pidettävä silmällä koko ajan.)
4. Kun kinuski on muodostunut, lisää valkosuklaa paloina ja sekoita tässä vaiheessa sulanut suklaa sauvasekoittimella.
5. Lisää kuivatut karpalot viimeisenä.
6. Kaada nopeasti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
7. Anna jäähtyä ja jähmettyä. 
8. Leikkaa palasiksi ja herkuttele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti