sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. luukku: Toscakakku



Toscakakku on niin hyvää. Salaisuus tähän on kakun riittavä kosteus ja kuorrutteen paljous. Tämä tarkoittaa, että sitä on riitettävä jokaiseen lusikalliseen. Toscakakku kuuluu herkkuihin, joita ottaa ensin pienen palan ja kohta käy vielä toisen ja kolmannen. Pian koko kakku on kadonnut. Tästä syystä en uskalla sitä joka kuukausi leipoa. Saattaisi muodostua ongelmia ajan saatossa.

Vinkki: Jos kakun tekee muille tarjottavaksi, kannattaa se valmistaa edellisenä päivänä. Näin se ehtii vetäytyä kunnolla ja kakusta tulee ihanan kostea.



Tarvitset:

Pohja:
1,5 dl sokeria
2 munaa
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl maitoa

Kuorrute:
125 g voita
1,75 dl sokeria
2 dl vispikermaa
pussillinen mantelilastuja



Tee näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää sula voi sekä maito.
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan. (Älä vatkaa liikaa.)
4. Kaada taikina korppujauhottuun kakkuvuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin kaksikymmentä minuuttia.
Vinkki: Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei jää taikinaa.
6. Anna kakun jäähtyä.
7. Valmista kuorrute.
8. Sulata voi kattilassa.
9. Lisää tähän sokeri sekä kerma.
10. Kiuhuta niin pitkään kunnes kuorrute muuttuu kinuskimaiseksi. Lisää tähän vasta silloin mantelilastut.
11. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä.
12. Herkuttele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti