tiistai 24. joulukuuta 2013

24. luukku: Smoked Salmon Cheesecake




Tässä on oma joulupöydän lemppari! Lohijuustokakku. Tämän herkun voi tehdä jo hyvissä ajoin, koska se ainoastaan paranee maultaan vetäytyessään. Koska pohja tehdään hapankorpuista, menee myös pohjan pehmenemiseen oma aikansa. Kakku on ihanan mausteinen ja käykin erinomaisesti vaikka alkupalojen joukkoon joulupöytään  tai uuden vuoden juhlaan.

Toivotan teille kaikille ihanaisille lukijoilleni lämmintä ja rauhallista joulua! Herkutelkaa ja pitäkää huolta toisistanne!



Tarvitset:

Pohja:
200g hapankorppuja
80g voita

Täyte:
200 g lohituorejuustoa 
200 g ruohosipulituorejuustoa
4 dl vispikermaa
2 punasipulia
n. 200 g lämminsavulohta
2/3 ruukkua tilliä
valkopippuria
paprikajauhetta
2 limeä 
4 liivatetta

Koristelu:
1/3 ruukkua tilliä
mätiä
punasipulia




1. Valmista pohja. 
2. Murskaa korput palasiksi ja sekoita ne sulatettuun voihin.
3. Öljyä irtopohjavuoan reunat.
4. Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle. 
5. Nosta jääkaappiin.
6. Laita liivatteet jääkylmään veteen.
7. Vispaa kerma vaahdoksi.
8. Lisää kermaan molemmat tuorejuustot.
9. Lisää lohi sekä tilli saksilla siputtuna.
10. Lisää valkopippuri ja paprikajauhe.
11. Lisää silputtu sipuli.
12. Keitä liivatteet limemehussa.
13. Kaada liivatemehu juoksevana nauhana seokseen samalla sekoittaen.
14. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
15. Koristele vasta kakun jähmetyttyä.
16. Herkuttele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti