Yksi päivä jouluun on... Apua kuinka nopeasti päivät ovat menneet! Paljon on vielä tehtävää ja kuten eilen kerroinkin, tämä päivä omistetaan leipomiselle. Huomenna ei saa enää stressata vaan päivä on tarkoitettu rentoutumiselle ja perheen kanssa yhdessäoloon. Tänä aamuna leipominen aloitettiin juustokakulla. Olen tehnyt tätä kakkua useamman kerran, mutta sen sisältö muuttuu joka kerta. Tällä kertaa käytin sitruunaista tuorejuustoa, mutta mukaan voi lisätä vaikka maustettuja rahkoja. Näin kakusta saa helposti esimerkiksi vaniljaisen. Mustikka sopii kakun päälle täydellisesti antaen raikkaan maun tuorejuuston kaveriksi. Tähän käyvät varsin hyvin myös pakastemustikat.
Tarvitset:
Pohja:
200g Digestive-keksejä (vajaa puolikas paketti)
75 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
3 tlk vaniljasokeria
3 keltuaista
2 dl viskermaa
400 g sitruunatuorejuustoa / vaniljatuorejuustoa (kaksi rasiaa)
0,5 dl sitruunamehua
7 liivatetta
mustikoita
mustikkamehua
0,5 dl hyytelösokeria
Valmista näin:
1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan.
2. Pohjusta vuoka leivinpaperilla.
Vinkki! Öljyä irrotettavan kakkuvuoan reunat. Näin kakun reunat säilyvät kauniina, eivätkä repeä vuokaa irrottaessa.
3. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Laita tässä vaiheessa liivatteet likoon jääkylmään veteen.
4. Vatkaa sokeri ja keltuiaiset vaahdoksi.
5. Lisää tuorejuusto seokseen.
6. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
7. Ota liivatteen vedestä ja laita ne kattilaan sitruunamehun kanssa. Kiehauta juoksevaksi. (Muuttuu vesimäiseksi, minkä voit testata vaikka haarukalla.)
8. Kaada liivate ohuena nauhana seokseen samalla vatkaten.
9. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
10. Valmista päällinen vasta kun pohja on jähmettynyt kunnolla.
11. Kuumenna hyytelösokeria mustikkamehussa kunnes tämä on sulanut.
12. Levitä marjat kakun päälle.
13. Kaada kuuma sokeriseos marjojen päälle. Nosta jääkaappiin.
14. Tarjoile vasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti