tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukut 9-17: Vilhelmiinat




Moikka kaikille ihanaisille! Olen pahoillani viikon kestäneestä tauosta. Elämässä riittää mullistuksia ja jostain syystä ne kaikki tapahtuvat aina samaan aikaan. Koti saatiin siivottua, kuvattua, laitettua vihdoin myyntiin ja kaupatkin ehdittiin jo tehdä, joten uurastus kannatti. Lisäksi elämään tuli vielä muutama ihana muuttuja lisää, joista kerron kenties myöhemmin lisää. Vauhtia on viikon sisälle kuitenkin mahtunut ja leipominen on jäänyt nyt hieman taka-alalle. Pakko myöntää, että säästelin myös omia voimiani, enkä uskaltanut räjäyttää jauhoja keittiöön ennen näyttöjä. Pidän siististä kodista, mutta leipomisen jälkeen keittiö on jostain syystä minun jäljeltä kaikkea muuta kuin siisti...

Tällä kertaa esittellen teille vilhelmiina-pikkuleivät. Näitä on tehty meidän perheessä niin pitkään kun jaksan muistaa. Lapsena en niitä erityisesti rakastanut, mutta aikuisena niihin on jäänyt himo. Niitä on kiva tehdä vaikka hätävaraksi muiden leivonnaisten ohella. 


Tarvitset:

200 g voita
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
4 rkl siirappia
1 keltuainen


Teen  näin:
1. Vaahdota sokeri ja voi.
2. Lisää keltuainen ja siirappi.
3. Lisää kuiva-aineet.
4. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
5. Ota taikina kylmästä ja muotoile siitä pitkiä noin kahden sentin paksuisia pötköjä.
6. Laita uuniin ja paista 175 asteessa kunnes pötköt ovat sulaneet levyiksi ja paistuneet.
7. Ota uunista ja leikkaa hieman viistoja viipaleita, kun keksit ovat vielä kuumia.
8. Anna jäähtyä. Herkuttele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti